75 g margarine
200 g gerookt spek
25 zilveruitjes
350 g champignons
2 stronken prei
1 bussel selder
2 wortelen
2 uien
4 aardappelen
2 liter blanke fond (bouillon)
2 flesjes Rodenbach
0,5 potje bieslook
20 g peterselie
1 bouquet-garni
Bereiding
De uitjes pellen, de champignons wassen. De andere groenten wassen en fijnsnijden. De in dobbelsteentjes gesneden gerookt spek aanfruiten, het spek vervolgens uithalen en de uitjes in het zelfde vet fruiten. Uit de pan nemen en hierin ook de champignons kleuren. Deze garnituren in een kom bewaren. Doe nu de andere fijngesneden groenten in een pot, eventjes laten aanstoven, bouquet-garni bijvoegen en bevochtigen met de blanke fond. Ongeveer 30 min. laten koken, mixen en doorzeven. Rodenbach toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en de garnituur aan de soep toevoegen, bestaande uit spek, uitjes en champignons. Vervolgens de soep terug opwarmen en de fijngesneden bieslook en peterselie toevoegen.